Primele podcasturi generate de Inteligența Artificială, anunțate de Google

18 10. 2024, 09:00
Sursa foto: Shutterstock

Noul instrument de la Google, NotebookLM, le permite utilizatorilor să genereze podcasturi care folosesc inteligența artificială, prin simpla apăsare a unui buton. Acestea sunt mult mai realiste decât s-ar fi anticipat, informează The Guardian.

Google a anunțat că a creat primele podcasturi care folosesc inteligența artificială. Unealta companiei, NotebookLM, se aseamănă popularului chatbot ChatGPT, dar în loc de text, funcționează pe bază de fișiere audio.

Utilizatorii pot încărca pe platformă o varietate de surse – documente, site-uri web, videoclipuri de pe YouTube – și aceasta analizează toate informațiile, iar apoi creează o discuție cu iz uman despre subiect. Două „gazde”, un bărbat și o femeie, discută despre orice subiect le-ai oferi, generând un podcast. Ei folosesc interjecții, inflexiuni verbale și chiar vorbesc unul peste celălalt, pentru a face conversația să sune cât mai natural.

NotebookLM a fost creat, inițial, ca o resursă de studiu. Prin noua funcție, utilizatorii pot să rezume informații într-un mod care să le rețină atenția, sau le pot asimila în timpul unei alergări sau al unei plimbări cu mașina.