MIKE GODOROJA, de la Ray Charles și Led Zeppelin la Babasha și Adi Minune | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

14 10. 2024, 10:09

Mike Godoroja scrie istoria muzicii din România, iar talentul, dar și inspirația artistică l-au ajutat să se păstreze actual pentru publicul său mai bine de 25 de ani. Godoroja este, de asemenea, producător muzical, compozitor, realizator TV și, desigur, interpret de muzică blues și rock. De numele lui se leagă istoria programelor de jazz, rock și blues de la Televiziunea Română și Radio România, este autorul unor poeme incluse în volumul colectiv  „10 ori 10 pentru România” și., săptămâna aceasta, își spune povestea în cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”.

„Muzica se ascultă mai întâi cu inima, cu sufletul”, îi spune legendarul Mike Godoroja jurnalistului Adrian Artene într-unul dintre minutele de aur ale celui mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”. Discuția continuă cu o combinație inspirată de umor și profunzime, iar cel care ridică mingea la fileu este jurnalistul, iar răspunsul artistului este de neuitat.

 „Ce muzică îți imaginezi că se cântă în Rai?”, întreabă Adrian Artene, la un moment dat, în cel mai nou episod de podcast.

„Îmi permiți, dacă tot ești într-o zonă de umor, să răspund la fel. În Iad se organizează pe un stadion în flăcări un concert cu Led Zeppelin și se anunță și vin sute de mii de păcătoși la concertul cu Led Zeppelin Whole Lotta Love. Se aude și în Rai de faptul că e concert cu Led Zeppelin. Dumnezeu îi zice lui Sfântul Petru: „ia vezi ce se întâmplă acolo, că am auzit că e Led Zeppelin” și se duce și se întoarce, „e concert, e toată lumea fericită, e bine, nu suferă nimeni”. „Cheamă-i și la noi!” și se mai duce o dată Sfântul Petru și se întoarce. „Eh, ai reușit?” „Nu Doamne” i-a zis Sfântul Petru „că ei nu cântă la câțiva oameni. În primul rând, n-aș vedea absența ei și de asemenea n-aș vedea ca fiind o muzică lipsită de ritm, așa o plutire letargică, cu viori nesfârșite, orgă, o permanentă visare. Aș vedea și componente vii, , dar repet într-o notă de umor, pentru că despre Rai și Iad nu sunt în măsură să vorbesc, nu am pregătire, nu am nimic din ceea ce m-ar recomandat să vorbesc la modul serios decât metaforic”, a mărturisit Mike Godoroja la podcastul Altceva cu Adrian Artene.

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:

04:47 – „N-am fost învelit în scutece de partitură”
13:27 – Profesorul care l-a învățat să „respire” muzică
17:00 – Concertele „pe blat” din campusul de la Politehnică
24:53 – Amintiri cu Florian Pittiș și Iosif Sava
29:17 – Memorabila întâlnire cu Ray Charles dintr-o cameră de hotel
38:18 – ABC-ul muzicii: ce și cum să ascultăm
50:11 – Cum i-a „înșelat” Babasha pe cei de la Coldplay și de ce nu l-au preferat pe Smiley
53:24 – „Muzica se ascultă mai întâi cu inima, cu sufletul”
57:52 – Dieta prin muzică
01:03:12 – Scurtă incursiune în lumea manelelor
01:07:33 – „Muzica este suport pentru rugăciune”
01:12:15 – Cel mai simpatic banc: „În iad se organizează un concert cu Led Zeppelin…”
01:14:57 – Cum s-a vindecat prin muzică
01:22:07 – Care este „minutul de aur al vieții” pe care l-ar retrăi
01:27:45 – Despre moarte și „viața de dincolo”

EPISODUL COMPLET POATE FI URMĂRIT AICI:

ABONEAZĂ-TE la canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.