Un traficant urmărit de poliție a aruncat din mașină o mare cantitate de droguri

14 10. 2024, 08:00
Foto: Shutterstock

Un traficant de droguri a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare după ce a aruncat cocaină de 90.000 de lire sterline dintr-un Range Rover în timpul unei urmăriri pe o autostradă din Marea Britanie, scrie Sky News.

Martin Murphy, un bărbat de 45 de ani infiltrat în crima organizată, a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare după ce a aruncat cocaină în valoare de 90.000 de lire sterline pe o autostradă, în timpul unei urmăriri de către poliție. Incidentul a avut loc în urma unei operațiuni de supraveghere, în care polițiștii l-au filmat pe Murphy primind un pachet într-o parcare, în aprilie 2020.

În timpul urmăririi, Murphy a condus pe contrasens pentru a evita arestarea. Poliția a estimat că pachetul aruncat din mașină conținea cocaină în valoare de aproximativ 90.000 de lire sterline.

Murphy și complicele său, Jordan McKinlay, au fost ulterior arestați. McKinlay a fost condamnat anterior la trei ani și nouă luni de închisoare, după ce poliția a găsit cocaină în valoare de 452.000 de lire într-un compartiment secret din mașina sa.

În urma perchezițiilor, poliția a descoperit că Murphy folosea platforma EncroChat pentru a organiza distribuția de droguri. Din locuința sa au fost confiscate peste 150.000 de lire și 7.680 de euro.