Unul dintre fiii lui Osama bin Laden, expulzat din Franța pentru promovarea terorismului

09 10. 2024, 01:00
Omar bin Laden. Sursa foto: Profimedia

Omar bin Laden, fiul lui Osama bin Laden, a fost expulzat din Franța după ce ar fi promovat terorismul în mediul online.

Omar bin Laden, fiul cel mare al fostului lider terorist Osama bin Laden, a fost expulzat din Franța în urma unei decizii administrative anunțate de ministrul de Interne, Bruno Retailleau.

Expulzarea a fost motivată de declarații considerate a ridica în slăvi terorismul, postate de Omar bin Laden pe rețelele de socializare în 2023, scrie TF1 Info.

Omar bin Laden s-a dedicat picturii

Omar bin Laden, în vârstă de 43 de ani, locuia în departamentul Orne din Franța de mai mulți ani, fiind căsătorit cu o femeie de origine britanică. În urma obligației de a părăsi teritoriul, emisă de prefectul din Orne, acesta a plecat de pe teritoriul francez, însă data exactă a plecării nu este cunoscută.

Ministrul de Interne a spus că justiția franceză a confirmat legalitatea expulzării, iar interdicția administrativă de intrare pe teritoriul național îi va interzice lui Omar bin Laden să revină în Franța.

Omar bin Laden a locuit în Franța din 2016 și s-a dedicat picturii. În 2022, a organizat mai multe expoziții, dar declarațiile recente i-au adus expulzarea. Retailleau a precizat că măsura a fost luată în interesul securității naționale.