ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE, EXCLUSIV: Regretul care îl macină pe Dragoș Anastasiu, multimilionarul României: „Am greșit față de copilul meu”

07 10. 2024, 11:52

Dragoș Anastasiu, un adevărat „Titan” al antreprenoriatului din România, medic la bază, a reușit să construiască, în mai bine de 30 de ani de afaceri, un adevărat imperiu care controlează business-uri din cele mai variate, oferă locuri de muncă, promovează România și educă pentru viitor. Este omul care a intrat, ca jurat, în „Arena Leilor”, o cunoscută emisiune TV, iar acum îi învață pe ceilalți cum să supraviețuiască în savana bussinesurilor, printre șacali și hiene.

Afaceristul a acceptat invitația lui Adrian Artene și, preț de mai bine de 60 de minute, a detaliat istoria unui succes care nu doar o dată părea că se finalizează cu un imens eșec.

„Îi mulțumesc lui Dragoș Anastasiu pentru prezența în studioul „Altceva”, iar ție, Drag Cititor, îmi permit să-ți dau un sfat: ascultă cu atenție acest episod de podcast pentru că este foarte posibil să-ți schimbe viața. Invitatul meu a pornit în cariera de afacerist cu bani împrumutați de la mama domniei sale, face parte din prima generație de antreprenori ai României și recunoaște că a plecat în această călătorie fără un business plan, dar cu o ambiție ieșită din comun și o dorință extrem de puternică de a construi. „N-am intuit nimic din ce mi se va întâmpla. Nu am avut business planuri, nimic”, mi-a spus el!”, declară Adrian Artene despre invitatul pe care îl are în episodul din această săptămână al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, episod care va avea premiera sâmbătă, de la ora 19:00, pe canalul oficial de YouTube.

Dragoș Anastasiu a vorbit, printre altele, despre regretele care-l macină, dar și despre relația cu fiica sa pe care simte că a neglijat-o. Dacă ar fi să dea timpul înapoi, afaceristul recunoaște că și-ar schimba prioritățile.

„Nu am regrete. Nu am de ce să am regrete. La ce mă ajută? Singură zona în care accept că am greșit și am regrete este relația cu copilul meu, care trebuia să fie mult mai apropiată, să am focus mai mult. Aici nu mai pot să schimb, dar, dacă aș putea să o iau de la capăt, greșeala asta n-aș mai face-o. În rest, la business, am făcut multe alegeri greșite. Una materială, dacă vreți, am pierdut o licitație la un anumit moment care astăzi valorează 25 de milioane de euro din vina mea, că n-am fost atent. Pentru că, la o licitație unde se întâmplă să fim singuri, acum 20 de ani, a lipsit un document pentru care licitația s-a anulat și s-a reluat într-o lună, când n-am mai fost singuri și am pierdut. Documentul ăla era o dovadă a faptului că noi îndeplinisem o obligație față de stat. Dovada faptului că plătisem impozitele pe salarii.”, declară afaceristul în exclusivitate pentru Altceva cu Adrian Artene.

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:

00:00 – Juratul de „Arena leilor”, DRAGOȘ ANASTASIU, despre cum să obții 1.000.000 €
03:05 – Intro
06:45 – „România este un paradis, dar nu pentru toată lumea”
14:22 – Cum construiești o echipă de succes
20:30 – În ce să ne investim banii
24:16 – Cum ne pot salva agricultura, turismul și festivalurile
29:41 – Cele mai frecvente greșeli ale antreprenorilor
35:42 – Rețeta unei ședințe eficiente
41:32 – „Cea mai bună carte de învățat este decizia greșită”
46:17 – Regretele care îl urmăresc și azi: cum a pierdut 25 milioane €
52:39 – „De la împrumuturi se rup multe prietenii”
55:05 – „Fiecare angajat are o măreție!”
01:02:18 – Lecția pe care a învățat-o de la Ron Kaufman
01:08:26 – Cum va arăta România în 2050
01:16:53 – „Banul e doar o consecință a faptelor tale bune”
01:18:56 – Greșelile de la interviul de angajare
01:21:33 – „Adevărat sau fals” despre bani

EPISODUL COMPLET POATE FI VIZIONAT AICI:

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.