Câți ani de închisoare riscă medicul acuzat de moartea lui Matthew Perry?

04 10. 2024, 08:00
Sursa foto: Profimedia

Unul dintre medicii care s-a numărat printre cele cinci persoane acuzate de moartea prin supradoză a starului din serialul „Friends”, Matthew Perry, va fi judecat pentru acuzația de distribuire ilegală a medicamentului ketamină. Se așteaptă ca acesta să pledeze vinovat, potrivit Reuters.

Mark Chavez a semnat un acord cu procurorii pentru a pleda vinovat la o singură acuzație de conspirație pentru distribuirea ketaminei, un anestezic cu acțiune scurtă și proprietăți halucinogene.

Chavez este programat să se prezinte la Tribunalul Districtual al SUA din Los Angeles, pentru a-și depune pledoaria. La pronunțarea sentinței, acesta ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

Matthew Perry a murit din cauza „efectelor acute” ale ketaminei

Un alt medic acuzat în acest caz, Salvador Plasencia, a pledat nevinovat, la fel ca și coacuzata Jasveen Sangha, despre care autoritățile au spus că a fost un furnizor ilicit al drogului și era cunoscută drept „regina ketaminei”. Cei doi urmează să fie judecați în martie.

Matthew Perry a murit la vârsta de 54 de ani din cauza „efectelor acute” ale ketaminei și a altor factori care l-au făcut să își piardă cunoștința și să se înece în jacuzzi, potrivit unui raport de autopsie din decembrie 2023. Actorul a recunoscut public că a abuzat de substanțe timp de zeci de ani, inclusiv în timpul anilor în care a jucat rolul lui Chandler Bing în serialul de televiziune de succes „Friends” din anii 1990.

Matt Binninger, avocatul lui Chavez, a declarat în august că clientul său „face tot ce îi stă în putință pentru a coopera, pentru a ajuta în această situație”.