Home » D:News » Noi sancțiuni împotriva Rusiei și Coreei de Nord

Noi sancțiuni împotriva Rusiei și Coreei de Nord

Noi sancțiuni împotriva Rusiei și Coreei de Nord
Sursa foto: Ministerul rus de Apărare/Profimedia
Publicat: 22.09.2024

Americanii au impus noi sancțiuni care vizează Rusia și Coreea de Nord. Acestea au fost anunțate de Trezoreria SUA.

SUA au impus, joi, sancțiuni unei rețele de cinci grupuri și o persoană, cu sediul în Rusia și regiunea georgiană Osetia de Sud, pentru că au permis plăți între Rusia și Coreea de Nord, a declarat Departamentul de Trezorerie.

„Acțiunea de astăzi trage la răspundere partidele care au asistat RPDC (Republica Populară Democrată Coreea de Nord) și evaziunea sancțiunilor ruse”, a transmis Trezoreria potrivit Reuters.

Rusia, tot mai dependentă de Coreea de Nord

Rusia a devenit din ce în ce mai dependentă de Coreea de Nord pentru achiziționarea de arme, a stabilit departamentul american.

Noile sancțiuni dezvăluie modul în care guvernul președintelui rus Vladimir Putin folosește scheme financiare ilegale pentru a ajuta Coreea de Nord să acceseze sistemul bancar internațional, încălcând sancțiunile Consiliului de Securitate al ONU, a precizat Trezoreria.

Acțiunea SUA vine la câteva zile după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit cu Serghei Șoigu, un înalt oficial rus de securitate,. Cei doi au discutat despre aprofundarea dialogului strategic între cele două țări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase