Home » D:News » Elon Musk îl susține pe Donald Trump, însă angajații din companiile lui donează pentru Kamala Harris

Elon Musk îl susține pe Donald Trump, însă angajații din companiile lui donează pentru Kamala Harris

Elon Musk îl susține pe Donald Trump, însă angajații din companiile lui donează pentru Kamala Harris
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.09.2024

Miliardarul Elon Musk l-a susținut pe fostul președinte republican Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, dar angajații de la companiile lui donează în mare parte pentru rivala democrată a lui Trump, Kamala Harris, scrie Reuters.

Lucrătorii de la Tesla au contribuit cu 42.824 de dolari la campania prezidențială a lui Harris, față de 24.840 de dolari la campania lui Trump, potrivit OpenSecrets, o organizație non-profit nepartizană care urmărește contribuțiile la campania din SUA și datele privind lobby-ul.

Angajații de la SpaceX, compania de rachete a lui Musk, au donat 34.526 de dolari pentru Harris, față de 7.652 de dolari pentru Trump. Angajații platformei de social media X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, au donat 13.213 dolari pentru Harris, față de mai puțin de 500 de dolari pentru Trump.

Elon Musk, în fruntea unei comisii pentru eficiența guvernului SUA

Deși cifrele sunt relativ mici pentru o campanie de strângere de fonduri, ele indică înclinații politice în dezacord cu cele ale lui Musk. Cel mai bogat om din lume, Musk l-a promovat pe Trump pe X și a respins ideile de stânga ca fiind un „virus al minții treze”.

Musk l-a sprijinit pe președintele Joe Biden în 2020, dar de atunci a virat spre dreapta. Trump a declarat că, dacă va câștiga alegerile din 5 noiembrie, îl va numi pe Musk în fruntea unei comisii pentru eficiența guvernului.

Datele OpenSecrets includ donații de la angajații și proprietarii companiilor și de la membrii familiilor apropiate ale acestor persoane. Legile privind finanțarea campaniilor interzic companiilor însele să facă donații pentru campaniile federale.

Mulți dintre angajații lui Musk sunt stabiliți în California, un bastion democrat, a declarat Ross Gerber, CEO al Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, care este acționar Tesla. Gerber este, de asemenea, un investitor în X.

În iulie, Musk a declarat că va muta sediul X și SpaceX din California în Texas din cauza unei legi californiene privind identitatea de gen pe care a numit-o „ultima picătură”. Gerber a declarat că o astfel de mutare ar însemna „pierderea multor talente potențiale” în California.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase