Un bărbat din Australia, acuzat că a creat o aplicație folosită de infractori din toată lumea

21 09. 2024, 00:00
Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat a fost arestat în Australia pentru că ar fi creat o aplicație folosită de rețelele globale de infractori. Este vorba despre platforma de mesagerie Ghost, despre care anchetatorii spun că este folosită de organizațiile criminale din Asia și Australia.

Poliția australiană a acuzat un bărbat de crearea și gestionarea unei aplicații de mesagerie folosită de rețelele globale de criminalitate organizată. Este primul caz de acest tip din Australia, potrivit Reuters.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost arestat miercuri de poliția federală în vestul orașului Sydney. El a apărut în instanță fiind acuzat de cinci infracțiuni legate de gestionarea platformei de mesagerie Ghost, despre care poliția a pretins că a fost folosită de mai multe bande și sindicate ale crimei organizate din Orientul Mijlociu, Australia și Coreea de Sud pentru a importa droguri și a ordona crime.

Poliția a efectuat raiduri pe parcursul a două zile în patru state și teritorii australiene în această lună. Alte operațiuni au avut loc în Irlanda, Italia, Suedia și Canada. Zeci de suspecți s-ar putea confrunta cu acuzații în același dosar, au precizat anchetatorii australieni.