Amendă anulată pentru Google! Gigantul scapă de plata sumei de 1,49 miliarde de euro

20 09. 2024, 03:00
Sursa foto: Shutterstock

Tribunalul General al UE a anulat o amendă de 1,49 miliarde de euro impusă Google pentru practici abuzive în ceea ce privește publicitatea online.

Tribunalul General al Uniunii Europene a anulat amenda de 1,49 miliarde de euro dată Google de către Comisia Europeană pentru abuz de poziție dominantă în domeniul publicității online, informează AFP.

Instanța de la Luxemburg a decis că evaluarea Comisiei a fost eronată și nu a ținut cont de toate circumstanțele relevante privind durata clauzelor contractuale considerate abuzive.

Un moment de respiro pentru Google

Decizia ar putea fi considerată un moment de respiro pentru Google, după ce săptămâna trecută Curtea Europeană de Justiție a confirmat o altă amendă de 2,42 miliarde de euro pentru favorizarea propriului serviciu de comparare a prețurilor.

Comisia Europeană a declarat că va analiza atent hotărârea și va decide pașii următori, fiind posibil chiar și un apel.

Între 2017 și 2019, UE a sancționat Google cu amenzi cumulate de 8,2 miliarde de euro pentru încălcări ale legislației antitrust, inclusiv o amendă istorică de 4,3 miliarde de euro în 2018 pentru restricții impuse dispozitivelor Android.