Presa de stat din Rusia, interzisă pe Facebook, Instagram, WhatsApp și Threads

19 09. 2024, 09:30
Sursa foto: Shutterstock

Meta interzice la nivel global presa de stat rusă pe platformele sale, acuzând interferențe străine și campanii de influență.

Meta a anunțat că a interzis presa de stat rusă pe toate aplicațiile sale, invocând activități de „interferență străină”, scrie AFP.

Decizia vine după ce autoritățile americane au acuzat RT, dar și pe angajații săi că au folosit entități fictive pentru a direcționa 10 milioane de dolari către campanii de influență ascunse pe rețele de socializare precum TikTok, Instagram, X și YouTube, conform unui rechizitoriu recent desecretizat.

„După o analiză atentă, am extins măsurile împotriva presei de stat ruse”

„După o analiză atentă, am extins măsurile împotriva presei de stat ruse”, a declarat Meta pentru AFP. Companii precum Rossiya Segodnya, RT și alte entități afiliate sunt acum interzise la nivel global pe platformele Meta, Facebook, Instagram, WhatsApp și Threads.

RT a fost forțată să își înceteze activitatea în Marea Britanie, Canada, Uniunea Europeană și SUA după sancțiunile impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina din februarie 2022.

Potrivit procurorilor americani, RT ar fi creat o „rețea de proiecte ascunse” menite să influențeze opinia publică din Occident.