Home » D:News » Rusia a lovit Ucraina cu 128 de bombe aeriene ghidate într-o singură zi, a dezvăluit Zelenski

Rusia a lovit Ucraina cu 128 de bombe aeriene ghidate într-o singură zi, a dezvăluit Zelenski

Rusia a lovit Ucraina cu 128 de bombe aeriene ghidate într-o singură zi, a dezvăluit Zelenski
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.09.2024

Rușii au folosit 128 de bombe aeriene ghidate împotriva Ucrainei numai în ultima zi, a declarat președintele țării, Volodymyr Zelenski, într-un discurs citat de Ukrinform. Operațiunea de salvare la locul atacului asupra unui bloc de locuințe din Harkov este încă în desfășurare.

„Operațiunile de salvare sunt încă în curs de desfășurare în Harkov. O bombă aeriană rusească a lovit un bloc. O clădire rezidențială obișnuită, cu mai multe etaje. A existat un incendiu, iar tavanele s-au prăbușit”, a spus el.

Zelenski a precizat că, în total, patru bombe aeriene au fost folosite în această lovitură, numai în regiunea Harkov: una a vizat Harkov, blocul, iar celelalte trei au vizat sate din regiunea Harkov.

„Doar în ultimele 24 de ore, au fost folosite 128 de bombe aeriene ghidate”

Forțele ruse au lovit, de asemenea, regiunile Sumy și Donețk cu astfel de bombe. În total, există peste o sută de lovituri aeriene de acest tip în fiecare zi, a spus el.

„Doar în ultimele 24 de ore, au fost folosite 128 de bombe aeriene ghidate. Singura modalitate de a contracara această teroare este cu o soluție sistemică, iar această soluție este reprezentată de capacitățile cu rază lungă de acțiune – care ne permit să distrugem aeronavele militare rusești la bazele lor. Aceasta este o decizie evidentă și sensibilă. Am explicat deja tuturor partenerilor noștri de ce Ucraina are cu adevărat nevoie de suficiente capacități cu rază lungă de acțiune”, a precizat Zelenski, citat de aceeași sursă.

Potrivit acestuia, fiecare astfel de lovitură rusească, fiecare caz de teroare rusească, cum ar fi atacurile de astăzi asupra Harkovului, asupra regiunilor Sumy și Donețk, dovedește că sunt necesare capacități cu rază lungă de acțiune, iar raza de acțiune trebuie să fie suficientă.

„Așteptăm decizii corespunzătoare, în special din partea Statelor Unite, Regatului Unit, Franței, Germaniei, Italiei – care pot contribui la salvarea de vieți”, a declarat președintele.

Duminică după-amiază, rușii au atacat Harkov, lovind un bloc de apartamente. Peste 40 de persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase