Home » D:News » Aplicațiile de hobby-uri, locul în care tot mai mulți oameni caută dragostea

Aplicațiile de hobby-uri, locul în care tot mai mulți oameni caută dragostea

Aplicațiile de hobby-uri, locul în care tot mai mulți oameni caută dragostea
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.09.2024

În ultimul deceniu, persoanele singure care doresc să se întâlnească online cu sufletul lor pereche spun că sunt două metode principale: să-ți încerci norocul pe aplicațiile de întâlniri sau să te împrietenești cu cât mai mulți prieteni comuni pe rețelele de socializare, în speranța că vei găsi alesul.

Dar unii au găsit o a treia cale, folosind aplicații precum Goodreads și Strava pentru a întâlni parteneri cu care speră să își petreacă restul vieții. Aceste cupluri s-au dovedit a fi trendsetteri. Așa-numitele aplicații de hobby – construite în jurul unor activități precum alergatul, cititul sau vizionarea de filme – au un moment de glorie, și nu doar pentru dragoste.

Totul face parte dintr-o mișcare mai amplă, pe măsură ce oamenii se satură de „piața orașului digital” oferită pe Twitter/X și alte platforme de socializare, potrivit The Guardian.

Crește interesul față de conversațiile pe aplicațiile de hobby-uri

Într-un moment în care mulți abandonează rețeaua de socializare a lui Elon Musk din cauza atitudinii sale față de „libertatea de exprimare” (pe care unii o consideră „amplificarea urii”), aplicațiile concurente precum Bluesky și Threads au o revenire a numărului de utilizatori.

În timp ce unii utilizatori trec la replicile Twitter, alții se refugiază în aplicații care promit să îi conecteze la persoane cu care au interese comune. Aplicația de alergare Strava a înregistrat o creștere de 20% a numărului de utilizatori într-un an, potrivit firmei de informații privind piața digitală Sensor Tower.

Acest succes a determinat-o să adauge un instrument de mesagerie pentru ca utilizatorii să păstreze legătura, pe lângă documentarea antrenamentelor lor. Rețeaua socială de tricotat Ravelry, care este accesată printr-o serie de aplicații terțe, are peste 9 milioane de utilizatori. Goodreads a adunat peste 150 de milioane de membri.

Letterboxd, aplicația de vis a cinefililor, în care puteți bifa cele mai recente filme pe care le-ați văzut, le puteți analiza și evalua, alături de alți cinefili și, ocazional, de actori sau regizori celebri, a trecut de la 1,8 milioane de utilizatori la nivel mondial în martie 2020 la peste 14 milioane de utilizatori în această vară. Aplicația și-a crescut baza de utilizatori activi lunar cu 55% într-un an, potrivit Sensor Tower.

Pe aplicațiile de hobby-uri nu există tensiune sexuală

Deoarece aplicațiile pentru hobby-uri sunt locuri mai plăcute, oamenii petrec mai mult timp pe ele – și se pot transforma, în cele din urmă, în alte tipuri de servicii. Printre acestea se numără și găsirea unor persoane care împărtășesc aceleași idei și cu care ați dori să vă petreceți timpul pe plan sentimental.

Un motiv pentru care oamenii ar putea începe să găsească dragostea pe aplicații care nu au fost concepute în mod explicit în acest scop este că așteptările sunt mai mici – și, ca atare, atmosfera este mai puțin încărcată sexual.

„Aplicațiile de întâlniri par a fi un supermarket de întâlniri și ceva ce trebuie să faci dacă vrei să ai un fel de legătură. Mulți oameni devin destul de dezamăgiți de faptul că ești judecat pe baza aspectului”, spune dr. Carolina Are, cercetător.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Pauza de 5 secunde ar putea ajuta cuplurile să treacă peste certuri

De ce tot mai puține cupluri chineze aleg să se căsătorească?

Un cuplu care încerca să traverseze Oceanul Atlantic cu un iaht a fost găsit mort

Ce s-a întâmplat după ce un cuplu a renunțat la smartphone în urmă cu 7 ani?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase