Home » D:News » Zeci de mii de angajați Boeing ar putea intra în grevă

Zeci de mii de angajați Boeing ar putea intra în grevă

Zeci de mii de angajați Boeing ar putea intra în grevă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 13.09.2024

Dacă negocierile nu se vor desfășura așa cum se așteaptă angajații, greva angajaților de la Boeing ar putea porni în curând, notează Reuters.

Angajații Boeing de pe Coasta de Vest a SUA vor vota asupra unui nou contract contestat și posibilitatea de a declanșa o grevă, sporind presiunea asupra companiei, care se confruntă deja cu întârzieri de producție și datorii tot mai mari.

Cei aproximativ 30.000 de muncitori din Seattle și Portland, care produc avioanele Boeing 737 MAX, 767 și 777, vor decide asupra primului contract complet din ultimii 16 ani.

O creștere salarială generală de 25%

Rezultatele votului vor fi anunțate de către Asociația Internațională a Muncitorilor din Industria Aerospatială (IAM).  Proiectul de contract oferă o creștere salarială generală de 25%, un bonus de semnare de 3.000 de dolari și promisiunea de a construi următorul avion comercial Boeing în zona Seattle.

Cu toate acestea, muncitorii s-au arătat nemulțumiți, cerând inițial o creștere de 40% și criticând pierderea unui bonus anual.

Mulți se pregătesc deja pentru grevă, considerând că aceasta ar putea forța compania să îmbunătățească oferta.

Ultima grevă a muncitorilor Boeing, din 2008, a durat 52 de zile și a provocat pierderi estimate la 100 de milioane de dolari pe zi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase