Home » D:News » Nepoata lui Mussolini critică partidul premierului Giorgia Meloni, spune că este prea de dreapta

Nepoata lui Mussolini critică partidul premierului Giorgia Meloni, spune că este prea de dreapta

Nepoata lui Mussolini critică partidul premierului Giorgia Meloni, spune că este prea de dreapta
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.09.2024

Nepoata dictatorului italian din timpul războiului, Benito Mussolini, a declarat că părăsește partidul Fratelli d’Italia al prim-ministrului Giorgia Meloni, deoarece acesta este prea de dreapta, după ce a exprimat recent nemulțumiri față de atitudinea sa privind drepturile minorităților.

Rachele Mussolini, consilier municipal la Roma, care a obținut cele mai multe voturi dintre toți candidații la ultimele alegeri pentru consiliul municipal din 2021, a anunțat că se va alătura grupului Forza Italia, considerat mai centrist, în cadrul primăriei, informează Reuters.

„Este timpul să întorc pagina și să mă alătur unui partid pe care îl simt mai apropiat de sensibilitățile mele moderate și centriste”, a declarat Mussolini, în vârstă de 50 de ani, pentru agenția de presă italiană ANSA, confirmând informații anterioare din presa națională.

Giorgia Meloni a încercat să prezinte partidul ca un grup conservator tradițional

Fratelli d’Italia își are rădăcinile în Mișcarea Socială Italiană (MSI), un moștenitor al fasciștilor lui Benito Mussolini, înființat după Al Doilea Război Mondial. De la preluarea mandatului în 2022, Giorgia Meloni a încercat să prezinte partidul ca un grup conservator tradițional.

Criticii susțin că această încercare este în principal de fațadă, subliniind pozițiile dure ale partidului cu privire la imigrație, avort și părinți de același sex, precum și măsurile sale de înăsprire a pedepselor pentru maternitatea surogat.

Forza Italia, parte a coaliției de guvernare a lui Meloni, se prezintă ca un partid care apără valorile creștine tradiționale, dar este considerat mai liberal în ceea ce privește drepturile civile. O sursă politică a declarat pentru Reuters că problemele legate de drepturi au jucat un rol-cheie în decizia lui Mussolini de a schimba partidul.

Luna trecută, aceasta s-a opus lui Meloni într-o dispută privind sexul lui Imane Khelif, o pugilistă algeriană care a luptat împotriva italiencei Angela Carini la Jocurile Olimpice. După ce Carini a abandonat în timpul meciului împotriva lui Khelif, care a câștigat ulterior medalia de aur, Meloni a declarat că nu a fost un meci echidistant, deoarece algeriana nu a trecut un test de eligibilitate de gen la Campionatele Mondiale de anul trecut.

„Până la proba contrarie, Imane Khelif este o femeie. Și ea a suferit o vânătoare de vrăjitoare nedemnă”, a spus Mussolini.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase