Home » D:News » Succes pentru Polaris Dawn, prima ieșire comercială în spațiul cosmic

Succes pentru Polaris Dawn, prima ieșire comercială în spațiul cosmic

Succes pentru Polaris Dawn, prima ieșire comercială în spațiul cosmic
Credit foto: AFP/SpaceX/Polaris/Profimedia
Publicat: 13.09.2024

Echipajul Polaris Dawn a efectuat prima plimbare spațială privată. Astronauții amatori au fost trimiși în spațiu în cadrul unei misiuni SpaceX. Plimbarea în spațiu a fost amânată cu aproape trei ore.

Plimbarea în spațiu trebuia să aibă loc la scurt timp după ora 9:00 (ora României), dar SpaceX a amânat momentul, potrivit Sky News. Reprezentanții SpaceX nu au oferit detalii despre amânare. Ei au spus că „toate sistemele arată bine”.

Conform procedurii stabilite, doi astronauți au ieșit în spațiu, în timp ce ceilalți doi au rămas în interiorul capsulei. Aceasta a fost complet depresurizată, iar întregul echipaj s-a bazat pe costumele spațiale, dezvoltate de SpaceX.

Lansarea a fost amânată de mai multe ori

Polaris Dawn este prima dintre cele trei misiuni pe care miliardarul și fondatorul Shift4, Jared Isaacman, le-a achiziționat de la SpaceX. Lansarea a fost amânată de mai multe ori în ultimele săptămâni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a unei scurgeri de heliu. Până la urmă misiunea a fost lansată din Florida pe o rachetă Falcon 9, care a transportat capsula Dragon „Resilience” pe orbită.

Călătoria de mai multe zile nu are drept destinație Stația Spațială Internațională. De fapt este o misiune de zbor liber în jurul Pământului. Principalul obiectiv este realizarea primei plimbări spațiale în timpul unei misiuni private. Polaris Dawn mai plănuiește să efectueze aproximativ 40 de experimente științifice. Polaris Dawn este cea de-a 14-a misiune cu echipaj a SpaceX și al 5-lea zbor spațial privat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase