Home » D:News » „Trei atentate au fost dejucate” în timpul Jocurilor Olimpice, a dezvăluit procurorul național antiterorist al Franței

„Trei atentate au fost dejucate” în timpul Jocurilor Olimpice, a dezvăluit procurorul național antiterorist al Franței

„Trei atentate au fost dejucate” în timpul Jocurilor Olimpice, a dezvăluit procurorul național antiterorist al Franței
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.09.2024

Procurorul național antiterorist al Franței, Olivier Christen, a declarat pentru france.info că „trei atentate au fost dejucate” în timpul Jocurilor Olimpice pe teritoriul francez. Toate persoanele care plănuiau aceste atacuri au fost arestate și sunt „acum în închisoare”.

Olivier Christen a lăudat „securitatea optimă” garantată de autoritățile franceze în ultimele săptămâni, o „provocare îndeplinită datorită unei investiții foarte mari, timp de mai multe luni, de către toate serviciile care lucrează pe această temă”.

„Datorită acestui fapt, nu a fost comis niciun act terorist pe teritoriul francez în această perioadă, iar acum considerăm că trei atentate au fost dejucate la momentul respectiv”, a adăugat el.

„Atacuri împotriva unor instituții și reprezentanți israelieni la Paris”

Unul a vizat „instituții de tip bar din jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne (Loire)”, explică Olivier Christen.

Un alt grup „planificase atacuri împotriva unor instituții și reprezentanți israelieni la Paris”, a mai spus oficialul francez, citat de Le Parisien.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor sale, echipa sportivă israeliană, care a fost deosebit de bine protejată în timpul Jocurilor Olimpice, „nu a fost vizată în mod special”.

În sfârșit, „două persoane din Gironde plănuiseră să comită atentate în timpul Jocurilor Olimpice”.

„Toți cei care au planificat aceste atacuri au fost arestați”, a declarat procurorul național antiterorist, ceea ce a condus la cinci inculpări, dintre care una minoră, și toți sunt acum în închisoare, a subliniat el.

Olivier Christen amintește că autoritățile au efectuat o muncă de prevenire în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice. S-au efectuat „936 de vizite la domiciliu” în 2024 în Franța, față de „153 în 2023”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase