Home » D:News » VIDEO: Momentul în care primul avion lovește World Trade Center, 11 septembrie 2001

VIDEO: Momentul în care primul avion lovește World Trade Center, 11 septembrie 2001

VIDEO: Momentul în care primul avion lovește World Trade Center, 11 septembrie 2001
Sursa: Captură YouTube @jozin
Publicat: 11.09.2024

S-au împlinit 23 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, o zi pe care America, dar și lumea întreaga, nu o va uita niciodată. 

Cel mai mortal atac terorist din istoria Statelor Unite ale Americii este și cel mai bine documentat eveniment de acest fel din istoria omenirii.

Există mii de fotografii dar și filmări din acea zi, atât din New York, acolo unde au fost lovite Turnurile Gemene de la World Trade Center, dar și din Washington DC, acolo unde ținta teroriștilor a fost Pentagonul.

Momentul în care primul avion deturnat a intrat în Turnul de Nord

Printre acestea se numără și o filmare care arată cu exactitate momentul în care primul avion deturnat de teroriști a intrat în Turnul de Nord. Imaginile pot fi vizionate mai jos:

*Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.*

Sursa: YouTube

Numărul exact al victimelor atacurilor din 11 septembrie nu este știut cu certitudine nici măcar astăzi. Cifrele oficiale arată că 2.977 de oameni au murit în urma atentatelor. La World Trade Center din orașul New York, 2.753 de oameni au murit, dintre care 343 erau pompieri. La Pentagon, 184 de oameni au murit, iar în Pennsylvania, acolo unde s-a prăbușit cel de-al patru avion deturnat, au murit 40 de persoane.

Un impact profund și de durată asupra Statelor Unite

Atacurile din 11 septembrie 2001 au avut un impact profund și de durată asupra Statelor Unite, mai ales în privința politicilor domestice și din afara țării. Președintele american de la acea vreme, George W. Bush, a declarat „război global asupra terorismului”, iar după aceea au urmat războaie îndelungate în Afganistan și Irak.

Între timp, măsurile de securitate pe teritoriul SUA au fost înăsprite, în special în aeroporturi. Pentru a sprijini eforturile, Congresul Statelor Unite a adoptat Patriot Act, o lege controversată prin care agențiile, serviciile și forțele de ordine au primit capabilități extinse de spionaj și supraveghere, potrivit Britannica.

Vă mai recomandăm să citiți și:

GALERIE FOTO: Au trecut 23 de ani de la prăbușirea Turnurilor Gemene. 11 septembrie 2001, ziua pe care America nu o va uita niciodată

A fost anulat acordul prin care autorii atacurilor de la 11 septembrie scăpau de pedeapsa cu moartea

Atentatele de la 11 septembrie. Ce lume au creat și ce moștenire au lăsat?

Philippe Petit, funambulul care a visat să cucerească World Trade Center

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase