Home » D:News » Cât trebuie să plătească Apple după ce a pierdut un proces în Irlanda?

Cât trebuie să plătească Apple după ce a pierdut un proces în Irlanda?

Cât trebuie să plătească Apple după ce a pierdut un proces în Irlanda?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11.09.2024

Compania Apple a pierdut un proces în Irlanda și trebuie să plătească 13 miliarde de euro. Este vorba despre beneficii „ilegale” pe care compania americană le-a primit de la statul irlandez. Procesul a ținut 10 ani.

Instanța supremă a Europei a decis marți împotriva Apple la capătul unui proces de 10 ani care a vizat afacerile din Irlanda ale gigantului tehnologic, potrivit CNBC.

Declarația Curții Europene de Justiție vine la câteva ore după ce Apple a dezvăluit o serie de noi produse, încercând să revitalizeze gama de iPhone, Apple Watch și AirPod.

Apple a primit beneficii fiscale „ilegale” în Irlanda

În 2014, Comisia Europeană a deschis o investigație asupra plăților fiscale ale Apple în Irlanda, sediul gigantului tehnologic în UE. În 2016, Comisia a ordonat Dublinului să recupereze până la 13 miliarde de euro spunând la acea vreme că Apple a primit beneficii fiscale „ilegale” în Irlanda pe parcursul a două decenii.

Apple și Irlanda au făcut apel la decizia Comisiei în 2019, iar în 2020 a doua cea mai înaltă instanță a UE a anulat decizia Comisiei din 2016.

La rândul său, Comisia a contestat decizia Tribunalului, trimițând litigiul la CEJ.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase