Home » D:News » Familia inginerului care a proiectat Turnul Eiffel nu mai vrea inelele olimpice pe celebrul monument

Familia inginerului care a proiectat Turnul Eiffel nu mai vrea inelele olimpice pe celebrul monument

Familia inginerului care a proiectat Turnul Eiffel nu mai vrea inelele olimpice pe celebrul monument
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.09.2024

Familia legendarului inginer Gustave Eiffel, care a proiectat faimosul monument al Franței, va lupta împotriva unor planuri potențiale de a păstra inelele olimpice pe Turnul Eiffel. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, intenționează să păstreze inele multicolore atașate monumentului până în 2028.

Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024 au trecut, încheind o vară istorică în capitala Franței, în care numeroase locații celebre și locuri emblematice au găzduit o varietate de competiții.

De la stadioane emblematice precum Stade de France și Stade Roland Garros, unde au avut loc o serie de meciuri de fotbal și tenis, la locații somptuoase precum Grand Palais și Palatul Versailles, cele mai extravagante repere din Paris și din împrejurimi s-au deschis pentru Jocuri.

Turnul Eiffel, un monument sinonim cu Parisul

Printre ele și Turnul Eiffel, un monument sinonim cu Parisul și unul dintre cele mai recunoscute repere de pe planetă. Din momentul în care Jocurile Olimpice au început, cele cinci inele au putut fi văzute strălucind de pe „Doamna de Fier”.

După eveniment, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a provocat agitație, declarând că intenționează să păstreze uriașele inele multicolore atașate Turnului Eiffel cel puțin până în 2028, atunci când următoarele Jocuri Olimpice și Paralimpice sunt programate să aibă loc la Los Angeles.

Planurile au însă parte de o opoziție semnificativă din partea familiei legendarului inginer Gustave Eiffel, cel care a proiectat turnul, care a emis recent o declarație în care afirmă că „se opune oricărei modificări care are un impact negativ asupra respectului pentru operă”.

Menținerea inelelor pe turn pentru anii următori ar fi contrară „neutralității și semnificației dobândite de-a lungul anilor de Turnul Eiffel, care a devenit simbolul orașului Paris și chiar al întregii Franțe în lume”, se arată în declarația citată de Inside the Games.

Descendenții lui Gustave Eiffel se pare că au consultat deja avocați cu privire la blocarea planului.

Turnul Eiffel, de 330 de metri, a fost finalizat în 1889 și este proprietatea orașului Paris. Potrivit site-ului său web, acesta atrage aproximativ șapte milioane de persoane pe an, fiind cel mai vizitat monument din lume.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase