Incident neobișnuit în Norvegia: Un copil a fost atacat de o acvilă de munte

09 09. 2024, 09:30
Sursa foto: Shutterstock

O fetiță de doar 20 de luni a fost victima unui atac neobișnuit, în centrul Norvegiei. O acvilă de munte a atacat-o în timp ce se juca în curtea fermei familiale din regiunea Trondelag.

Acvila s-a năpustit asupra fetiței, prinzând-o cu ghearele. Mama copilului, aflată în apropiere, a intervenit imediat, încercând să elibereze fetița. Lupta a fost atât de intensă încât un vecin a fost nevoit să intervină pentru a ajuta la alungarea păsării.

Tatăl fetiței a declarat pentru NRK: „Acvila a apărut de nicăieri și a apucat-o pe fiica noastră cea mică. Mama ei a sărit în sus și a apucat acvila, dar a trebuit să lupte pentru a-i da drumul”.

„Acvila a continuat să revină”

Cu toate acestea, pasărea de pradă s-a dovedit persistentă. Chiar și după ce a fost alungată inițial, pasărea a continuat să revină, atacând în mod repetat. Vecinul care a intervenit a încercat să țină acvila la distanță folosind un băț, dar fără succes pe termen lung.

A fost chemat un paznic de vânătoare local, Per Kare Vinterdal. Acesta a luat decizia de a împușca acvila.

Vinterdal a explicat pentru NRK că atitudinea acvilei era cea a unui prădător care văzuse în fetiță o potențială pradă. „Acvila a continuat să revină, chiar dacă vecinul l-a alungat cu un băț”, a declarat paznicul de vânătoare.

În urma atacului, fetița a suferit răni care au necesitat îngrijiri medicale. A avut nevoie de copci la ceafă și prezenta zgârieturi de la ghearele acvilei pe față.