Home » D:News » Incident neobișnuit în Norvegia: Un copil a fost atacat de o acvilă de munte

Incident neobișnuit în Norvegia: Un copil a fost atacat de o acvilă de munte

Incident neobișnuit în Norvegia: Un copil a fost atacat de o acvilă de munte
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.09.2024

O fetiță de doar 20 de luni a fost victima unui atac neobișnuit, în centrul Norvegiei. O acvilă de munte a atacat-o în timp ce se juca în curtea fermei familiale din regiunea Trondelag.

Acvila s-a năpustit asupra fetiței, prinzând-o cu ghearele. Mama copilului, aflată în apropiere, a intervenit imediat, încercând să elibereze fetița. Lupta a fost atât de intensă încât un vecin a fost nevoit să intervină pentru a ajuta la alungarea păsării.

Tatăl fetiței a declarat pentru NRK: „Acvila a apărut de nicăieri și a apucat-o pe fiica noastră cea mică. Mama ei a sărit în sus și a apucat acvila, dar a trebuit să lupte pentru a-i da drumul”.

„Acvila a continuat să revină”

Cu toate acestea, pasărea de pradă s-a dovedit persistentă. Chiar și după ce a fost alungată inițial, pasărea a continuat să revină, atacând în mod repetat. Vecinul care a intervenit a încercat să țină acvila la distanță folosind un băț, dar fără succes pe termen lung.

A fost chemat un paznic de vânătoare local, Per Kare Vinterdal. Acesta a luat decizia de a împușca acvila.

Vinterdal a explicat pentru NRK că atitudinea acvilei era cea a unui prădător care văzuse în fetiță o potențială pradă. „Acvila a continuat să revină, chiar dacă vecinul l-a alungat cu un băț”, a declarat paznicul de vânătoare.

În urma atacului, fetița a suferit răni care au necesitat îngrijiri medicale. A avut nevoie de copci la ceafă și prezenta zgârieturi de la ghearele acvilei pe față.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase