Home » D:News » Orașul din România care va avea o pistă de biciclete de 22,8 kilometri

Orașul din România care va avea o pistă de biciclete de 22,8 kilometri

Orașul din România care va avea o pistă de biciclete de 22,8 kilometri
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08.09.2024

Proiectul construcției unei piste de biciclete de 22,8 km, care va lega municipiul Galați de Pădurea Gârboavele și localitatea Smârdan a fost aprobat de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, care a semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Acesta este un proiect unic în regiune, menit să ofere o alternativă ecologică și sănătoasă de transport pentru locuitori, transmite Consiliul Județean Galați.

Traseul va porni de la Lacul Vânători, va trece prin comuna Vânători și Pădurea Gârboavele și va include o rută alternativă prin Odaia Manolache – Smârdan – DJ251. Pista va fi dotată cu două sensuri de circulație, rasteluri pentru biciclete, sisteme de monitorizare, echipamente de protecție, pasaje și iluminat public, oferind siguranță și confort tuturor utilizatorilor.

Un proiect „unic în regiune”

Valoarea investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei, fondurile provenind din surse europene.

„Este un proiect de suflet pentru mine, unic în regiune, care va oferi gălățenilor o alternativă sănătoasă și ecologică de transport, dar și un traseu spectaculos pentru plimbări în natură”, a declarat Costel Fotea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase