Home » D:News » Un asteroid a intrat în atmosfera Pământului deasupra unei insule din Filipine

Un asteroid a intrat în atmosfera Pământului deasupra unei insule din Filipine

Un asteroid a intrat în atmosfera Pământului deasupra unei insule din Filipine
Credit foto: IMO Meteor Org. @IMOmeteors
Publicat: 07.09.2024

Locuitorii din provincia Cagayan, Filipine, au fost martorii unui eveniment astronomic spectaculos. Un asteroid de mici dimensiuni a căzut.

Astronomul Jaqueline Fazekas, din programul Catalina Sky Survey (CSS) finanțat de NASA la Universitatea din Arizona, a reperat un obiect neobișnuit pe cer. Asteroidul, denumit ulterior 2024 RW1, avea un diametru de aproximativ 1 metru, fiind comparabil ca mărime cu o minge de plajă.

La doar câteva ore după descoperire, asteroidul a intrat în atmosfera Pământului deasupra insulei Luzon din Filipine, notează AFP.

O minge de foc strălucitoare care traversa cerul nopții

Locuitorii norocoși din provincia Cagayan au putut observa o minge de foc strălucitoare traversând cerul nopții.

Agenția Spațială Europeană (ESA) a confirmat momentul impactului, în timp ce NASA a clasificat asteroidul ca fiind „nepericulos pentru Pământ”, fără a reprezenta vreun pericol pentru populație sau infrastructură.

ESA a indicat că asteroizii de această dimensiune se apropie de Pământ la fiecare două săptămâni, fără a reprezenta un pericol real. Cu toate acestea, este mai rar ca aceștia să fie găsiți înainte de a se ciocni cu planeta.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase