Home » D:News » NATO a cerut Chinei să nu mai sprijine războiul Rusiei împotriva Ucrainei

NATO a cerut Chinei să nu mai sprijine războiul Rusiei împotriva Ucrainei

NATO a cerut Chinei să nu mai sprijine războiul Rusiei împotriva Ucrainei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.09.2024

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Chinei să oprească sprijinul pentru Rusia în războiul din Ucraina, avertizând că acest ajutor a dus la continuarea conflictului.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Chinei să înceteze sprijinul oferit Rusiei în războiul din Ucraina, adăugând că acest ajutor nu a făcut decât să prelungească conflictul, informează Reuters.

„China a devenit un facilitator decisiv al războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Oslo. „China produce multe arme folosite de Rusia”, a mai spus acesta.

„Fac apel la China să înceteze sprijinirea acestui război ilegal al Rusiei”

Stoltenberg a avertizat că sprijinul continuu al Beijingului pentru Rusia ar putea afecta interesele și reputația Chinei la nivel global.

„Fac apel la China să înceteze sprijinirea acestui război ilegal al Rusiei”, a mai spus el.

Beijingul a calificat anterior afirmațiile similare făcute de NATO drept „răutăcioase” și „părtinitoare”.

În iulie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spunea că nu dorește ca China, care are un parteneriat „fără limite” cu Rusia, să medieze conflictul, dar speră ca Beijingul să pună mai multă presiune pe Moscova pentru a pune capăt războiului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase