Home » D:News » Țara „arde”, președintele mută Crăciunul în octombrie. Anunțul făcut de Nicolas Maduro

Țara „arde”, președintele mută Crăciunul în octombrie. Anunțul făcut de Nicolas Maduro

Țara „arde”, președintele mută Crăciunul în octombrie. Anunțul făcut de Nicolas Maduro
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.09.2024

Nicolas Maduro, liderul controversat al Venezuelei, a anunțat că Crăciunul va începe oficial pe 1 octombrie în țara sa. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii sale săptămânale de televiziune.

„Septembrie miroase a Crăciun!”, a exclamat Maduro.

„În acest an, voi decreta începerea Crăciunului la 1 octombrie. Crăciunul a sosit pentru toată lumea, în pace, bucurie și securitate!”.

Venezuela a organizat alegeri prezidențiale

Decizia nu este una singulară. În 2022, Maduro a stabilit startul sărbătorilor pe 1 noiembrie, iar în 2021, în plină pandemie de COVID-19, Crăciunul a început oficial pe 4 octombrie, notează CNN.

Conferința episcopală venezueleană a reacționat prompt, criticând decizia. „Crăciunul începe pe 25 decembrie”, au subliniat reprezentanții Bisericii, avertizând că sărbătoarea „nu trebuie să fie folosită în scopuri politice sau propagandistice”.

Anunțul vine într-un context politic tensionat. Recent, Venezuela a organizat alegeri prezidențiale, în urma cărora Maduro și-a asigurat un al treilea mandat. Rezultatul a fost contestat atât în țară, cât și pe plan internațional.

O înfrângere a lui Nicolas Maduro

Opoziția, condusă de Edmundo Gonzalez, susține că alegerile au fost fraudate. Ei au publicat online fișe de numărare a voturilor care, potrivit unor experți, ar indica o înfrângere a lui Maduro.

Ca răspuns, autoritățile venezuelene au emis un mandat de arestare pe numele lui Gonzalez, acuzându-l de „infracțiuni asociate terorismului”.

Protestele stradale au fost reprimate dur. Aproximativ 2.400 de persoane au fost arestate, iar Maduro a ordonat deschiderea a două noi închisori pentru a găzdui manifestanții reținuți.

În paralel, SUA și alte țări vecine cer Venezuelei să prezinte date detaliate privind votul pentru a verifica rezultatul alegerilor. În plus, autoritățile americane au confiscat recent un avion folosit de Maduro pentru deplasări internaționale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase