Home » D:News » Tesla vrea să lanseze o variantă cu 6 locuri pentru Model Y

Tesla vrea să lanseze o variantă cu 6 locuri pentru Model Y

Tesla vrea să lanseze o variantă cu 6 locuri pentru Model Y
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.09.2024

Tesla va lansa o variantă cu șase locuri a Modelului Y, în China, începând cu sfârșitul anului 2025, în dorința de a face față concurenței de pe piața chineză.

Tesla va lansa o variantă cu șase locuri a Modelului Y, în China, începând cu sfârșitul anului 2025, conform Reuters.

Compania americană a luat această decizie, referitoare la Model Y, fiind convinsă că mașina a început să îmbătrânească.

Modelul Y de la Tesla a fost lansat în 2020

Tesla le-a cerut furnizorilor să se pregătească pentru o creștere semnificativă a producției Modelului Y la fabrica din Shanghai, deși nu se știu detalii suplimentare despre această eventuală expansiune.

Fabrica din Shanghai a înregistrat deja o creștere de 6% a livrărilor la Modelul 3, în primele șase luni ale anului, datorită lansării unei versiuni reînnoite anul trecut.

Deocamdată, Tesla așteaptă aprobarea extinderii fabricii pe 70 de hectare de teren agricol.

Modelul Y, lansat în 2020 și aflat acum într-un proces de reinventare numit „Juniper”, va avea inițial cinci locuri și va fi lansat în prima parte a anului 2025, mai târziu decât se prevăzuse inițial.

Noua variantă cu șase locuri pare motivată de concurența din China, unde companii precum Nio și Zeekr au prezentat modele asemănătoare, mai spațioase, cu prețuri mai mici.

Modelul Y este cel mai bine vândut vehicul din China pe toate tipurile de motorizare, cu vânzări de 207.800 de unități în primele șase luni ale anului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase