Home » D:News » O primărie din România își face flotă de mașini electrice

O primărie din România își face flotă de mașini electrice

O primărie din România își face flotă de mașini electrice
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.09.2024

Primăria Galați își face flotă de mașini electrice. Municipalitatea a obținut finanțare pentru 35 de vehicule. Primele trei mașini au ajuns deja la Galați.

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat marți o nouă cerere de finanțare depusă de către Primăria Galați pentru un lot de 20 de mașini electrice. Este vorba despre 20 de ecotichete în valoare de 2,4 milioane de lei. Anterior, municipalitatea a obținut finanțare pentru un lot de 15 astfel de mașini. În acel caz au fost acordate 15 ecotichete în valoare de 1,8 milioane de lei. De altfel, primele trei mașini electrice din primul lot au ajuns de curând la Primărie.

„Continuăm pe linia unui transport nepoluant. După ce am modernizat flota de transport public, iată că am câștigat finanțare și pentru parcul auto al municipalității. Este încă o măsură care face ca Galațiul să fie un oraș tot mai prietenos cu mediul, iar o dovadă în acest sens este locul fruntaș pe care îl ocupăm în ceea ce privește calitatea aerului”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Cine va folosi mașinile electrice ale Primăriei Galați?

Mașinile sunt achiziționate prin „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024”. Mașinile electrice vor fi utilizate de serviciile municipalității și de unitățile din subordine. Obiectivul Primăriei este ca tot parcul auto să fie format doar din mașini nepoluante.

În orașul Galați au fost instalate 46 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Prin proiectele câștigate prin PNRR, orașul va avea peste 200 de astfel de stații.

În paralel, Primăria municipiului Galați a atras tot prin PNRR, pentru transportul public în comun fondurile necesare pentru 62 de mijloace de transport noi și nepoluante. Pe listă sunt 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie și 10 microbuze electrice care vor ajunge la Galați în perioada următoare.

Pe străzile orașului circulă deja 105 mijloace noi de transport, achiziționate în anii precedenți. Este vorba despre 20 de autobuze hibrid, 8 tramvaie, 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze Euro 6, a precizat Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase