China își avertizează studenții să nu se lase păcăliți de „femei frumoase și bărbați chipeși”

05 09. 2024, 00:00
Sursa foto: Shutterstock

Agenția de Securitate Națională a Chinei îi avertizează pe studenții cu acces la date sensibile să fie atenți la spionii străini care se folosesc de tactici romantice pentru a obține informații confidențiale.

Agenția de Securitate Națională din China i-a avertizat pe studenții cu acces la date sensibile să fie precauți la „bărbații chipeși și la femeile frumoase” care ar putea să încerce să-i convingă să fie spioni, informează Reuters.

Ministerul Securității Statului a declarat că studenții pot fi manipulați în diverse moduri pentru a divulga informații confidențiale, punând astfel în pericol securitatea națională.

Femei frumoase și bărbați chipeși ar putea fi de fapt spioni

Ministerul a menționat că agențiile de spionaj străine vizează în mod special tinerii studenți, profitând de curiozitatea și dorința lor de a încerca lucruri noi.

Agenții s-ar preface că sunt savanți universitari sau angajați ai unor instituții de cercetare științifică și companii de consultanță, atrăgându-i pe studenți cu oferte de muncă part-time bine plătite, sub pretextul unor cercetări de piață sau schimburi academice.

În unele cazuri, spionii ar recurge la strategii romantice, pretinzând că sunt îndrăgostiți de ei, pentru a-i păcăli pe studenți să pice „în capcană”.

Ministerul nu a oferit detalii exacte despre firmele străine implicate în astfel de activități, însă.