Home » D:News » China își avertizează studenții să nu se lase păcăliți de „femei frumoase și bărbați chipeși”

China își avertizează studenții să nu se lase păcăliți de „femei frumoase și bărbați chipeși”

China își avertizează studenții să nu se lase păcăliți de „femei frumoase și bărbați chipeși”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.09.2024

Agenția de Securitate Națională a Chinei îi avertizează pe studenții cu acces la date sensibile să fie atenți la spionii străini care se folosesc de tactici romantice pentru a obține informații confidențiale.

Agenția de Securitate Națională din China i-a avertizat pe studenții cu acces la date sensibile să fie precauți la „bărbații chipeși și la femeile frumoase” care ar putea să încerce să-i convingă să fie spioni, informează Reuters.

Ministerul Securității Statului a declarat că studenții pot fi manipulați în diverse moduri pentru a divulga informații confidențiale, punând astfel în pericol securitatea națională.

Femei frumoase și bărbați chipeși ar putea fi de fapt spioni

Ministerul a menționat că agențiile de spionaj străine vizează în mod special tinerii studenți, profitând de curiozitatea și dorința lor de a încerca lucruri noi.

Agenții s-ar preface că sunt savanți universitari sau angajați ai unor instituții de cercetare științifică și companii de consultanță, atrăgându-i pe studenți cu oferte de muncă part-time bine plătite, sub pretextul unor cercetări de piață sau schimburi academice.

În unele cazuri, spionii ar recurge la strategii romantice, pretinzând că sunt îndrăgostiți de ei, pentru a-i păcăli pe studenți să pice „în capcană”.

Ministerul nu a oferit detalii exacte despre firmele străine implicate în astfel de activități, însă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase