Home » D:News » Țara cu 1,4 miliarde de locuitori care a avut cea mai rapidă creștere economică

Țara cu 1,4 miliarde de locuitori care a avut cea mai rapidă creștere economică

Țara cu 1,4 miliarde de locuitori care a avut cea mai rapidă creștere economică
Foto: Shutterstock
Publicat: 02.09.2024

India are cea mai rapidă creștere economică din rândul marilor țări. chiar dacă ritmul a încetinit în primăvară-vară, India a depășit alte economii majore. În plus, ritmul s-ar putea accelera din nou la toamnă, anunță specialiștii.

India a depășit alte economii majore, chiar dacă în perioada aprilie-iunie creșterea a încetinit. Potrivit CNBC, creșterea economică a Indiei a încetinit la 6,7% în intervalul menționat deoarece cheltuielile guvernamentale au scăzut în timpul alegerilor naționale, au arătat datele oficiale.

Totuși, India a rămas economia majoră cu cea mai rapidă creștere din lume. India, țară cu 1,4 miliarde de locuitori, a depășit inclusiv China care a avut o creștere de 4,7%.

Economiștii estimează că la toamnă creșterea va accelera din nou. Ei spun că reducerea inflației și o creștere a cheltuielilor guvernamentale vor susține creșterea în lunile următoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase