Home » D:News » Americanii sub 30 de ani care încearcă să cumpere țigări trebuie să prezinte un act de identitate

Americanii sub 30 de ani care încearcă să cumpere țigări trebuie să prezinte un act de identitate

Americanii sub 30 de ani care încearcă să cumpere țigări trebuie să prezinte un act de identitate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.09.2024

America vrea să pună frână fumatului în rândul tinerilor. De acum, oricine pare să aibă sub 30 de ani va trebui să-și arate buletinul când vrea să cumpere țigări sau alte produse cu tutun.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a impus noi reguli cu privire la vânzarea produselor din tutun, informează Reuters.

Pentru a cumpăra produse din tutun, cumpărătorii trebuie să prezinte un act de identitate cu fotografie.

Vânzarea produselor din tutun prin automate, interzisă

FDA a extins cerința de verificare a vârstei pentru cei care cumpără produse din tutun, ridicând pragul de la 27 la 30 de ani.

Mai mult, FDA a anunțat că vânzarea produselor din tutun prin automate este interzisă în locurile unde sunt prezente sau au acces persoane sub 21 de ani, față de limita de 18 ani, impusă anterior.

Statele Unite au intensificat, în ultimii ani, măsurile de combatere a consumului de tutun pentru a reduce decesele prevenibile cauzate de fumat, dar și pentru a opri utilizarea țigărilor electronice de către minori.

O nouă generație de consumatori de nicotină

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizase anterior, în luna mai, că producătorii de produse din tutun încearcă să atragă o nouă generație de consumatori de nicotină prin campanii agresive pe rețelele de socializare, dar și la festivaluri sportive și de muzică.

În 2019, FDA a crescut vârsta minimă pentru consumul de tutun de la 18 la 21 de ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase