Home » D:News » De ce un director miliardar nu vrea ca angajații lui să plece la cafea?

De ce un director miliardar nu vrea ca angajații lui să plece la cafea?

De ce un director miliardar nu vrea ca angajații lui să plece la cafea?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.08.2024

Chris Ellison, directorul miliardar al unei firme australiene, le-a interzis angajaților să lucreze de acasă. Acum, el spune că nu vrea ca aceștia să părăsească sediul nici pentru a lua o cafea.

Chris Ellison, directorul general al companiei miniere australiene Mineral Resources, a declarat joi că nu dorește ca angajații săi să „părăsească clădirea” pentru a lua prânzul sau o cafea și că, în schimb, vrea să îi țină „captivi toată ziua”.

Afirmațiile au fost făcute în timp ce Chris Ellison lăuda facilitățile companiei, spunând că angajaților „le place” să lucreze și că în clădire există un restaurant, o sală de sport și o nouă creșă, notează Business Insider.

„Nu vreau să se plimbe pe stradă pentru o ceașcă de cafea”

„Vreau să îi țin captivi toată ziua. Nu vreau să părăsească clădirea”, le-a spus Ellison investitorilor, în timp ce prezenta rezultatele financiare ale firmei.

„Nu vreau să se plimbe pe stradă pentru o ceașcă de cafea, ne-am dat seama acum câțiva ani cât de mult costă asta. Să se plimbe în jurul prânzului, avem un restaurant acolo, avem, de asemenea, o sală de gimnastică și avem alte facilități care îi țin lipiți de acolo”, a spus el.

„Am o politică de a nu lucra de acasă. Mi-aș dori ca toți ceilalți să se alăture acestei politici, cu cât mai repede cu atât mai bine. Industria nu își poate permite acest lucru. Nu putem avea oameni care să lucreze trei zile pe săptămână și să primească un salariu de cinci zile pe săptămână”, a adăugat miliardarul.

În ultimii ani, mai mulți directori executivi au cerut ca angajații să se întoarcă la birou part-time sau full-time, spunând că munca la distanță are un impact asupra productivității. Goldman Sachs a declarat în 2023 că angajații ar trebui să vină la birou cinci zile pe săptămână, în timp ce giganții Google și Amazon au spus că angajații trebuie să meargă la birou cel puțin trei zile pe săptămână.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase