Home » D:News » Cel mai bătrân bărbat din lume a împlinit 112 ani! Ce sfaturi are pentru tineri?

Cel mai bătrân bărbat din lume a împlinit 112 ani! Ce sfaturi are pentru tineri?

Cel mai bătrân bărbat din lume a împlinit 112 ani! Ce sfaturi are pentru tineri?
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.08.2024

Cel mai bătrân bărbat din lume sărbătorește cea de-a 112-a aniversare. John Alfred Tinniswood s-a născut în anul scufundării Titanicului și a trecut prin mandatul a 24 de prim-miniștri britanici.

John Alfred Tinniswood, care locuiește în Southport, a pus viața sa lungă pe seama „norocului” și a declarat că nu urmează o dietă specială, cu excepția faptului că mănâncă pește și cartofi prăjiți în fiecare vineri.

Tinniswood s-a născut în 1912 – în același an în care s-a scufundat Titanicul. El a devenit cel mai bătrân om în viață din lume la începutul acestui an, moștenind titlul de la Juan Vicente Pérez, în vârstă de 114 ani, din Venezuela, care a murit în aprilie, scrie The Guardian.

Cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie

Tinniswood deținea deja titlul de cel mai vârstnic bărbat din Marea Britanie, pe care l-a obținut în 2020.

Fan de-o viață al echipei de fotbal Liverpool, Tinniswood s-a născut în oraș la numai 20 de ani după înființarea clubului. El a trăit aproape toate momentele bune și rele ale clubului, inclusiv toate cele opt victorii în Cupa Angliei și majoritatea victoriilor din campionat.

A cunoscut-o pe soția sa, Blodwen, la un dans din oraș, iar cuplul a fost împreună timp de 44 de ani înainte ca aceasta să moară în 1986. Fiica lor, Susan, s-a născut în 1943, iar el este acum străbunic.

Tinniswood, care a lucrat într-un post administrativ pentru Army Pay Corps, este cel mai vârstnic veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial. Ulterior, a lucrat pe mai multe posturi de contabil, înainte de a se pensiona în 1972.

Tinniswood încă își trăiește viața aproape fără asistență – își gestionează singur finanțele, urmărește știrile la radio și se ridică singur din pat în fiecare dimineață.

„Întotdeauna faceți tot ce puteți mai bine”

„Nu mă pot gândi la niciun secret special pe care îl am. Am fost destul de activ în tinerețe, am mers mult pe jos. Nu știu dacă asta a avut vreo legătură cu asta. Dar pentru mine, nu sunt diferit de nimeni. Nu sunt deloc diferit”.

Tinniswood a primit în fiecare an o felicitare de ziua de naștere de la regretata regină de când a împlinit 100 de ani, în 2012.

Întrebat care este sfatul său pentru generațiile tinere, el a spus: „Întotdeauna faceți tot ce puteți mai bine, indiferent dacă învățați ceva sau dacă învățați pe cineva. Dați tot ce aveți. Altfel, nu merită să te mai obosești”.

Cel mai bătrân om înregistrat vreodată a fost Jiroemon Kimura, din Japonia, care a murit în 2013 la vârsta de 116 ani și 54 de zile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase