O femeie de 102 ani este cea mai bătrână parașutistă din Marea Britanie

27 08. 2024, 02:00
Manette Baillie, cea mai bătrână parașutistă. Sursa foto: Profimedia

Cea mai vârstnică parașutistă din Marea Britanie, Manette Baillie, în vârstă de 102 ani, spune „misiune îndeplinită” după saltul de ziua sa.

Vorbind după saltul ei memorabil, Manette Baillie a spus: „Când ușa s-a deschis, m-am gândit că nu mai pot face sau spune nimic. Doar să sar”.

Femeia în vârstă de 102 ani a sărbătorit ziua de naștere într-un mod inedit, aruncându-se dintr-un avion. Apoi a spus că este „misiune îndeplinită”, scrie Sky News.

A reușit să strângă 9.000 de lire sterline

Manette Baillie, din Suffolk, a întreprins această ispravă pentru a strânge bani pentru trei cauze care îi sunt dragi – East Anglian Air Ambulance, Motor Neurone Disease Association și Benhall Village Hall.

Până în prezent, ea a reușit să strângă 9.000 de lire sterline din obiectivul său de 30.000 de lire sterline.

„Ei bine, cred că am sărit, îmi amintesc picioarele mele ieșind și este un fel de neclaritate. Am închis ochii”, a mai spus ea.

Cea mai bătrână parașutistă, căsătorită cu un parașutist

„Păream să călătorim cu o viteză foarte mare”.

Membrii comunității locale, unde locuiește din 1961, au venit la aerodromul din Suffolk pentru a o încuraja în timp ce zbura spre pământ.

Nu este prima dată când centenara, care a fost căsătorită cu un parașutist, a înfruntat aventura, după ce a servit în cadrul Women’s Royal Navy Service (WRENS) în Egipt în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Doritoare de senzații tari, Manette Baillie – care încă mai conduce în mod regulat – și-a marcat cea de-a 100-a aniversare conducând o mașină de curse Ferrari la 130 km/h pe pista de curse Silverstone.

„Joc un rol activ în comunitate și oamenii mă întreabă adesea care este secretul. Desigur, este vorba de noroc, dar aș spune să rămâneți activ atât fizic, cât și mental și să socializați!”, a spus Manette Baillie anterior.