Home » D:News » Elveția participă la proiecte UE în materie de securitate

Elveția participă la proiecte UE în materie de securitate

Elveția participă la proiecte UE în materie de securitate
Foto: Shutterstock
Publicat: 23.08.2024

Elveția a anunțat miercuri (21 august) că va participa la două proiecte din domeniul securității ale Uniunii Europene. Acestea au rolul de a consolida cooperarea dintre forțele armate și de a spori capacitățile de apărare ale țării neutre.

Consiliul Federal a anunțat că a decis să participe la proiectele care aparțin Cooperării Structurate Permanente (PESCO) a UE „Military Mobility” and „Cyber Ranges Federation”, potrivit Reuters.

Decizia consiliului este compatibilă cu neutralitatea elvețiană, scrie în comunicatul guvernului elvețian. Elvețienii spun că o inițiativa militară va facilita procesarea cererilor de transport și deplasare transfrontalieră, în timp ce cealaltă are ca scop îmbunătățirea cooperării în domeniul apărării cibernetice.

„Simplificarea procedurilor va avea un efect pozitiv asupra misiunilor Elveției în străinătate”, se arată în comunicat.

Care sunt țările membre ale Military Mobility?

Aproximativ 25 de membri ai UE sunt implicați în Military Mobility, care este coordonată de Țările de Jos. Canada, Norvegia și Statele Unite ale Americi participă în calitate de țări terțe, mai scrie în comunicat.

Anterior, guvernul a declarat că se va alătura Organizației Europene de Securitate Cibernetică (ECSO) pentru a-și consolida apărarea împotriva hackerilor și a atacurilor online. La începutul acestui an, Elveția a înregistrat o creștere a atacurilor cibernetice și a dezinformarii în perioada premergătoare unui summit despre Ucraina.

Prin aderarea la ECSO, guvernul elvețian va primi informații despre deciziile și evoluțiile tehnologice actuale, precum și acces la rețele de experți, a precizat guvernul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase