Home » D:News » A dispărut un primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China

A dispărut un primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China

A dispărut un primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China
Foto: Shutterstock
Publicat: 22.08.2024

Un primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China, a dispărut din țară stârnind un scandal național. Este vorba despre o femeie care a reușit să plece din Filipine în urmă cu o lună. Președintele din Filipine a amenințat cu măsuri dure împotriva celor care vor fi găsiți vinovați.

Un fost primar acuzat că spionează pentru China și că are legături cu organizații de crimă organizată a fugit din Filipine, stârnind ample dezbateri și furie. Președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr a declarat miercuri că „se vor rostogoli capete” după ce oficialii au recunoscut că Alice Guo a părăsit țara în urmă cu o lună, potrivit BBC. Ea ar fi călătorit în Malaezia, Singapore și Indonezia.

Marcos a spus că plecarea ei „a scos la lumină corupția care subminează sistemul de justiție și erodează încrederea oamenilor”.

O persoană controversată

Guo a fost acuzată că este agent sau spion pentru China și că a colaborat cu organizații care fac trafic de persoane și afaceri în domeniul jocurilor de noroc. De altfel, ea a fost înlăturată din funcția de primar din cauza acuzațiilor grave și, după ce a dispărut, a rămas și fără pașaportul filipinez care a fost anulat. Alice Guo a respins toate acuzațiile.

Scandalul apare în condițiile înrăutățirii relațiilor dintre China și Filipine. Cele două țări revendică porțiuni din Marea Chinei de Sud.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase