Home » D:News » Tot mai multe mașini furate, descoperite de polițiștii de frontieră

Tot mai multe mașini furate, descoperite de polițiștii de frontieră

Tot mai multe mașini furate, descoperite de polițiștii de frontieră
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.08.2024

Numărul mașinilor furate și descoperite la frontieră de polițiști a crescut cu aproape 40% în primele șapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2023.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, în primele şapte luni din anul 2024, poliţiştii de frontieră au descoperit 188 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate, în creştere cu 39,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Dintre acestea, 149 sunt autoturisme, 11 camioane, 20 microbuze, 5 remorci şi 3 sunt motociclete

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Petea (judeţul Satu Mare) şi Borş (judeţul Bihor). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în Giurgiu şi Calafat, precum şi la graniţa cu Republica Moldova, unde PTF Albiţa (judeţul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri.

Cele mai multe maşini, din categoria de lux şi din clasa de mijloc

Persoanele implicate sunt cetăţeni bulgari, croaţi, greci, moldoveni, sârbi, polonezi, români, turci, unguri şi ucraineni.

În urma analizei, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate la frontierele noastre sunt România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Belgia, Elveţia etc., iar cele mai multe maşini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

În toate situaţiile, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzelor.

„În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor, ei fiind doar . Totodată, parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor”, transmite Poliția de frontieră.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase