Home » D:News » Gaza a anunțat primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani

Gaza a anunțat primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani

Gaza a anunțat primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.08.2024

În Gaza a fost înregistrat primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății, iar șeful ONU, António Guterres, a făcut apel la pauze în războiul dintre Israel și Hamas pentru vaccinarea a sute de mii de copii, scrie The Guardian.

Testele efectuate în Iordania au confirmat boala la un copil de 10 luni nevaccinat din centrul Fâșiei Gaza, a declarat Ministerul Sănătății din Ramallah.

Potrivit ONU, Gaza, aflată acum în a 11-a lună de război, nu a înregistrat niciun caz de poliomielită de 25 de ani.

Șeful ONU a cerut o pauză în războiul din Gaza

Cazul a apărut la scurt timp după ce șeful ONU, António Guterres, a cerut o pauză în războiul din Gaza pentru a vaccina peste 640 000 de copii.

„Prevenirea și limitarea răspândirii poliomielitei va necesita un efort masiv, coordonat și urgent”, a declarat Guterres reporterilor la sediul ONU din New York. „Fac apel la toate părțile să ofere imediat asigurări concrete care să garanteze pauze umanitare pentru campanie”.

Organizația Mondială a Sănătății și Unicef au anunțat că planifică două campanii de vaccinare de șapte zile în Fâșia Gaza, începând cu sfârșitul lunii august.

Poliomielita afectează în general copiii sub cinci ani și poate fi fatală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase