Seceta din Africa a făcut ravagii. Aproape 70 de milioane de oameni au nevoie de ajutor

19 08. 2024, 09:00
Sursa foto: Profimedia

Aproximativ 68 de milioane de oameni din sudul Africii suferă din cauza secetei prelungite. Aceasta a fost provocată de fenomenul El Nino. Seceta a distrus recoltele și a afectat rezultatele economice ale țărilor din regiune.

Seceta din 2024 a afectat grav agricultura, inclusiv creșterea animalelor, provocând penurie de alimente și probleme economice.

Şefii de stat din Comunitatea de Dezvoltare a Africii de Sud (SADC) formată din 16 naţiuni s-au întâlnit în capitala Zimbabwe, Harare, pentru a discuta despre problemele regionale, inclusiv securitatea alimentară.

17% din populația regiunii are nevoie de ajutor

Aproximativ 68 de milioane de oameni, sau 17% din populația regiunii, au nevoie de ajutor, a declarat Elias Magosi, secretar executiv al SADC, citat de Reuters.

„Sezonul ploios 2024 a fost unul provocator, majoritatea părților regiunii întâmpinând efecte negative ale fenomenului El Nino, caracterizat prin apariția târzie a ploilor”, a spus Magosi.

Este cea mai gravă secetă care afectează regiunea în ultimii ani. Specialiștii au stabilit că fenomenul El Nino a avut o contribuție majoră la producerea dezastrului. Țări, inclusiv Zimbabwe, Zambia și Malawi, au declarat deja stare de dezastru, în timp ce Lesotho și Namibia au cerut sprijin umanitar.