Ce probleme îi macină pe tinerii din România?

14 08. 2024, 03:00
Sursa foto: Shutterstock

Printre problemele care îi preocupă cel mai mult pe tineri se numără șansa de a avea o locuință și un loc de muncă de calitate, dar și accesul la servicii medicale de calitate, susține Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, citând un berometru prezentat luni.

Potrivit ministrului, doi din trei tineri din România apreciază calitatea vieții lor ca fiind bună și foarte bună, iar aproape jumătate dintre ei spun că au simțit o schimbare pozitivă în viața lor în ultimii patru ani.

Printre problemele care îi preocupă cel mai mult pe tineri se numără șansa de a avea o locuință și un loc de muncă de calitate, dar și accesul la servicii medicale de calitate, arată Natalia Intotero.

„Tinerii au așteptări mari de la cei care conduc România”

Ea spune că acestea sunt o parte din rezultatele barometrului de opinie privind situația tineretului și așteptările sale.

Tinerii au așteptări mari de la cei care conduc România și mă bucur că barometrul prezentat astăzi confirmă nu doar acest lucru, ci și faptul că vocea lor este și auzită. (…) I-am îndemnat astăzi pe tinerii prezenți să îndrăznească să se implice și să lupte pentru binele comunităților din care fac parte”, adaugă ministrul.

De asemenea, ministrul spune că a prezentat tinerilor luni și o sinteză a sutelor de programe și măsuri dezvoltate pentru tineri de Guvern.