Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au ajuns la final. 9.000 de oameni mobilizați și 35 de zile de repetiții

12 08. 2024, 00:00
Sursa foto: Profimedia

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a avut loc duminică, 11 august a.c., în Jardin des Tuileries cu cântăreața franceză Zaho de Sagazan și corul Academiei Haendel-Hendrix interpretând o odă dedicată Parisului. Leon Marchand a dus flacăra olimpică pe Stade de France.

De cinci ori medaliat la Paris, dintre care patru medalii de aur, tânărul înotător francez Leon Marchand, de data aceasta la costum, a preluat torța cu flacăra olimpică, din inima Muzeului Luvru pentru a o duce spre Stade de France.

Ca și la ceremonia de deschidere, pe Stade de France a fost interpretată o versiune a imnului Franței, Marseillaise, de către Maîtrise de Fontainebleau, acompaniată de Orchestre Divertimento condusă de dirijoarea Zahia Ziouani, în timp ce drapelul francez era ridicat pe Stade de France.

35 de zile de repetiții pentru închiderea Jocurilor Olimpice

A urmat intrarea purtătorii de drapel ai celor 205 delegații olimpice participante, care defilează pe o scenă reprezentând simbolic o planisferă.

Antoine Dupont, jucătorul francez de rugby a fost la un pas de o cădere memorabilă, după ce s-a împiedicat în covor.

9.000 este numărul de persoane mobilizate pentru această ceremonie de închidere (dintre care 270 de artiști și interpreți), care a necesitat 35 de zile de repetiții.