Home » D:News » Un nord-coreean a reușit să traverseze una dintre cele mai păzite granițe din lume

Un nord-coreean a reușit să traverseze una dintre cele mai păzite granițe din lume

Un nord-coreean a reușit să traverseze una dintre cele mai păzite granițe din lume
Credit foto: AFP/KCNA VIA KNS/Profimedia
Publicat: 11.08.2024

Un nord-coreean a reușit să fugă în Coreea de Sud după ce a traversat una dintre cele mai păzite granițe din lume. El a fugit peste granița maritimă. O altă persoană care a încercat să treacă frontiera a dispărut.

Un nord-coreean a fugit în sud după ce a traversat granița maritimă de vest, puternic păzită, a raportat agenția de știri Yonhap, citând surse militare anonime.

Doi nord-coreeni au încercat inițial să treacă pe linia de limită nordică în Marea Galbenă. Totuși, doar unul a ajuns pe o insulă de lângă graniță, a transmis Yonhap preluat de Reuters. Acesta a fost preluat de militari și dus într-un loc sigur. A doua persoană a dispărut, spun sursele militare.

Majoritatea nord-coreenilor care vor să fugă încearcă prin China

Majoritatea nord-coreenilor care vor să fugă încearcă prin China și Asia de Sud-Est, mai degrabă decât prin frontiera maritimă puternic apărata.

În octombrie anul trecut, patru nord-coreeni au fugit în sud prin granița maritimă la bordul unui vas mic, iar în mai 2023, nouă persoane au trecut granița cu o barcă de pescuit.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase