Un renumit expert în crocodili a fost condamnat la închisoare pentru abuz sexual asupra câinilor

10 08. 2024, 00:00
Sursa foto: Shutterstock

Un renumit expert britanic în crocodili a fost condamnat la închisoare în Australia pentru abuz sexual asupra câinilor. El a recunoscut că a abuzat sexual zeci de animale. Cazul a stârnit dezbateri în Australia.

Adam Britton, un zoolog de top care a lucrat la producții BBC și National Geographic, a pledat vinovat pentru 56 de acuzații legate de bestialitate și cruzime împotriva animalelor, potrivit BBC.În proces au fost judecate și patru cazuri de abuzuri asupra unor copii.

Curtea Supremă a Teritoriului de Nord a judecat cazul bărbatului de 53 de ani. Acesta a înregistrat momentele când tortura animalele și apoi a distribuit imaginile în mediul online. Ani de zile, abuzurile au trecut neobservate până când a fost găsit un indiciu într-unul dintre videoclipurile sale. Britton a fost arestat în aprilie 2022. În timpul procesului au fost analizate filmările, iar judecătorul i-a avertizat uneori pe oameni să părăsească sala de judecată deoarece imaginile sunt terifiante.

O tulburare rară care provoacă interese sexuale atipice

„Depravarea ta se încadrează în afara oricărei concepții umane obișnuite”, i-a spus judecătorul șef Michael Grant lui Britton, potrivit Australian Associated Press.

Avocatul lui Britton a susținut că infracțiunea sa a fost determinată de o tulburare rară care provoacă interese sexuale intense, atipice. Britton ar putea fi eligibil pentru eliberare condiționată în aprilie 2028. Judecătorul i-a interzis să dețină orice animal pentru tot restul vieții.