Alegerea de vicepreședinte anunțată de Kamala Harris a stârnit dezbateri în China

08 08. 2024, 09:30
Sursa foto: Profimedia

Nominalizarea lui Tim Walz pentru poziția de vicepreședinte SUA a stârnit ample dezbateri pe rețelele sociale din China. În urmă cu 35 de ani, Walz a predat în China. Kamala Harris va candida pentru președinția SUA în tandem cu guvernatorul din Minnesota, Tim Walz.

Anunțul privind alegerea lui Tim Walz în echipa democratei Kamala Harris a provocat ample dezbateri în China. Utilizatorii chinezi ai rețelelor rețele sociale au discutat despre modul în care Walz a petrecut un an predând în provincia Guangdong în 1989. Pe Weibo, subiectul a ajuns la 12 milioane de vizualizări, potrivit BBC.

Tim Walz și soția sa, profesoara Gwen Whipple, au petrecut și luna de miere în China. În trecut, Walz a descris decizia sa de a preda în China drept „unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată”. Guvernatorul din Minnesota, în vârstă de 60 de ani, a fost profesor de istorie și antrenor de fotbal înainte de a intra în politică. Era proaspăt absolvent facultate când s-a mutat în China pentru a preda engleză și istoria americană la un liceu.

Mulți chinezi cred că Walz poate întări legăturile între SUA și China

El s-a aflat în China în 1989, anul masacrului din Piața Tiananmen, ceea ce a fost comentat de utilizatorii de pe rețelele sociale chineze.

Străinii care se aflau în China în acel moment „sunt cei mai anti-China”, a spus un utilizator. Alții au subliniat că în 1989, China era o țară cu totul diferită. „Acest candidat a fost în China într-un moment foarte diferit. Atmosfera a fost foarte diferită”, se spune într-un comentariu.

Mulți chinezi cred că Walz poate întări legăturile între SUA și China. Un utilizator Weibo a subliniat că „experiența domnului Walz îi oferă o perspectivă reală asupra Chinei”, care ar putea „promova schimburile culturale între China și Statele Unite într-un moment în care… relațiile sunt extrem de dificile”.

Tim Walz va fi vicepreședintele SUA dacă democrata Kamal Harris va fi aleasă președinte la alegerile de la toamnă.