Home » D:News » Alegerea de vicepreședinte anunțată de Kamala Harris a stârnit dezbateri în China

Alegerea de vicepreședinte anunțată de Kamala Harris a stârnit dezbateri în China

Alegerea de vicepreședinte anunțată de Kamala Harris a stârnit dezbateri în China
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.08.2024

Nominalizarea lui Tim Walz pentru poziția de vicepreședinte SUA a stârnit ample dezbateri pe rețelele sociale din China. În urmă cu 35 de ani, Walz a predat în China. Kamala Harris va candida pentru președinția SUA în tandem cu guvernatorul din Minnesota, Tim Walz.

Anunțul privind alegerea lui Tim Walz în echipa democratei Kamala Harris a provocat ample dezbateri în China. Utilizatorii chinezi ai rețelelor rețele sociale au discutat despre modul în care Walz a petrecut un an predând în provincia Guangdong în 1989. Pe Weibo, subiectul a ajuns la 12 milioane de vizualizări, potrivit BBC.

Tim Walz și soția sa, profesoara Gwen Whipple, au petrecut și luna de miere în China. În trecut, Walz a descris decizia sa de a preda în China drept „unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată”. Guvernatorul din Minnesota, în vârstă de 60 de ani, a fost profesor de istorie și antrenor de fotbal înainte de a intra în politică. Era proaspăt absolvent facultate când s-a mutat în China pentru a preda engleză și istoria americană la un liceu.

Mulți chinezi cred că Walz poate întări legăturile între SUA și China

El s-a aflat în China în 1989, anul masacrului din Piața Tiananmen, ceea ce a fost comentat de utilizatorii de pe rețelele sociale chineze.

Străinii care se aflau în China în acel moment „sunt cei mai anti-China”, a spus un utilizator. Alții au subliniat că în 1989, China era o țară cu totul diferită. „Acest candidat a fost în China într-un moment foarte diferit. Atmosfera a fost foarte diferită”, se spune într-un comentariu.

Mulți chinezi cred că Walz poate întări legăturile între SUA și China. Un utilizator Weibo a subliniat că „experiența domnului Walz îi oferă o perspectivă reală asupra Chinei”, care ar putea „promova schimburile culturale între China și Statele Unite într-un moment în care… relațiile sunt extrem de dificile”.

Tim Walz va fi vicepreședintele SUA dacă democrata Kamal Harris va fi aleasă președinte la alegerile de la toamnă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase