Securitate sporită pentru Donald Trump după un plan de asasinare dejucat

08 08. 2024, 03:00
Sursa foto: Profimedia

Un cetățean pakistanez cu legături în Iran este inculpat în legătură cu un plan de asasinat dejucat ce l-ar putea viza pe Donald Trump.

Departamentul de Justiție acuză un pakistanez care ar avea legături cu guvernul iranian că a încercat să comită asasinate politice, un caz care a determinat guvernul SUA să sporească securitatea fostului președinte Donald Trump și a altor oficiali, potrivit unei acuzații deschise marți, relatează CNN.

Anchetatorii FBI consideră că Trump și alți actuali și foști oficiali ai guvernului SUA au fost țintele vizate de complot, a declarat un oficial american informat în legătură cu acest subiect.

A lucrat cu un asasin plătit pentru a comite asasinatele

Asif Merchant, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că a mers la New York și a lucrat cu un asasin plătit pentru a comite asasinatele la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, conform acuzațiilor depuse de procurorii federali din Brooklyn, New York.

Merchant a fost arestat la 12 iulie în timp ce se pregătea să părăsească Statele Unite, la scurt timp după ce s-a întâlnit cu presupuși asasini plătiți despre care credea că vor executa crimele, dar care erau de fapt ofițeri de poliție sub acoperire.

El se află în arest federal.

O listă tot mai lungă de planuri de ucidere a lui Trump

FBI consideră că a dejucat complotul lui Merchant înainte de orice atac, iar în săptămânile care au urmat arestării sale acesta a cooperat cu anchetatorii, potrivit oficialilor americani. Dar amenințările cunoscute ale guvernului iranian la adresa lui Trump au determinat FBI să transmită informațiile Serviciului Secret al SUA, care a sporit protecția de securitate a fostului președinte, au declarat oficialii.

Complotul dezvăluit de procurorii americani se adaugă la o listă tot mai lungă de planuri iraniene detaliate de presupusă ucidere a lui Trump, potrivit oficialilor din domeniul securității naționale.