Home » D:News » A fost emisă alertă epidemiologică pentru o boală mai puțin cunoscută

A fost emisă alertă epidemiologică pentru o boală mai puțin cunoscută

A fost emisă alertă epidemiologică pentru o boală mai puțin cunoscută
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08.08.2024

Organizația Panamericană a Sănătății a emis o alertă epidemiologică în contextul în care America Latină înregistrează o creștere a cazurilor de virus Oropouche, o boală puțin cunoscută, răspândită de musculițe și țânțari.

Alerta a fost emisă după ce OPS, care este principala agenție internațională de sănătate pentru Americi, a raportat primele decese asociate cu virusul.

Cel puțin 8.078 de cazuri confirmate de Oropouche, inclusiv două cazuri mortale, au fost raportate în America. Cazurile sunt concentrate în Bolivia, Columbia, Cuba, Peru și Brazilia – țara cu cele mai multe cazuri confirmate și în care au fost raportate cele două decese, notează NBC News.

Două tinere ar fi murit din cauza virusului Oropouche

Se crede că două tinere din Brazilia, în vârstă de 21 și 24 de ani, au murit din cauza virusului.

Potrivit OPS, ambele au murit la câteva zile după ce au prezentat simptome bruște precum febră, dureri musculare, dureri în spatele orbitelor, dureri de cap și vărsături, printre alte simptome.

Un al treilea caz este investigat în Brazilia ca posibil al treilea deces cauzat de Oropouche.

Peste 7.000 de cazuri confirmate în Brazilia

Cel puțin 7.284 de cazuri au fost confirmate în Brazilia, conform PAHO. Aceasta reprezintă 90% din toate cazurile confirmate de Oropouche în America și o creștere semnificativă față de cele 832 de cazuri raportate de Brazilia anul trecut.

Printre alte cazuri fatale încă în curs de investigare în Brazilia se numără un caz de deces fetal, un avort spontan și patru cazuri de nou-născuți cu microcefalie, un defect la naștere în care capul unui copil este mai mic decât se aștepta. Microcefalia este asociată și cu virusul Zika, o altă boală transmisă de țânțari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase