Kamala Harris, „onorată” să fie candidatul democrat la președinția SUA

04 08. 2024, 09:30
Sursa foto: Profimedia

Vicepreședintele american Kamala Harris „a sigilat” nominalizarea democrată, confirmând ascensiunea sa remarcabilă în calitate de lance al partidului în confruntarea din noiembrie împotriva republicanului Donald Trump.

„Sunt onorată să fiu prezumtiva candidată democrată la funcția de președinte al Statelor Unite”, a declarat Harris, în vârstă de 59 de ani, prezentându-se la o festivitate a partidului, conform AFP.

Harris a obținut suficiente voturi din partea delegaților de bază în cadrul unui proces virtual de nominalizare.

Vicepreședintele Kamala Harris a obținut suficiente voturi

Vicepreședintele Kamala Harris a obținut suficiente voturi la apelul virtual al Convenției Naționale Democrate pentru a-și asigura nominalizarea democrată pentru președinție, a anunțat vineri partidul, făcând un pas crucial spre a intra în istorie și a deveni candidatul oficial al partidului, notează Forbes.

Jaime Harrison, președintele Comitetului Democrat, a declarat vineri că este „atât de mândru să confirme că vicepreședintele Harris a obținut mai mult decât majoritatea voturilor tuturor delegaților la convenție”.

Nominalizarea așteptată a lui Harris este istoric

Harrison a făcut anunțul în cadrul unei întâlniri online pentru susținătorii democrați, care a avut loc în timp ce delegații încă votau în cadrul apelului nominal virtual, care nu se încheie până luni, potrivit The New York Times.

Votul se încheie oficial luni, 5 august a.c., la ora 18.00, moment în care nominalizarea lui Harris va fi oficială.

Nominalizarea așteptată a lui Harris este istorică, deoarece ea va deveni prima femeie de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care ocupă primul loc pe lista prezidențială a unui partid major.