Home » D:News » Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a primit amenințări cu moartea

Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a primit amenințări cu moartea

Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a primit amenințări cu moartea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.08.2024

Procurorii din Paris au anunțat că poliția a deschis o anchetă privind incitare la ură după ce Thomas Jolly, directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, a spus că a primit amenințări cu moartea și insulte publice.

Reacțiile negative au venit în urma unei scene controversate de la ceremonie, considerată de unii drept o parodie a Cinei cea de Taină.

Procurorii din Paris declară că Jolly a depus o plângere la poliție, la patru zile după ceremonia de deschidere, pentru amenințări cu moartea, „insulte publice” și „defăimare”, conform AFP.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a provocat un val de indignare

Jolly a declarat că a fost „ținta unor mesaje de amenințare și insulte pe rețelele de socializare care îi critică orientarea sexuală și rădăcinile israeliene presupuse în mod eronat”, se arată în declarație.

Plângerea lui Jolly vine după ce ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a provocat un val de indignare, inclusiv comentarii furibunde din partea lui Donald Trump, în urma unei scene controversate cu travestiți și alți artiști. Deși Jolly a declarat în repetate rânduri că nu a fost inspirat de „Cina cea de Taină”, criticii au interpretat o parte a spectacolului ca o batjocură la adresa picturii lui Leonardo Da Vinci care îi înfățișează pe Iisus Hristos și apostolii săi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase